"alles van waarde is weerloos"


(Lucebert)

Andre Dröge


©Rens Plaschek

“U zoekt ondersteuning bij uw duurzame/circulaire project.
Samen maken we uw vraag concreet.
Daarbij luister en signaleer ik, spar met u, beweeg mee, en adviseer.”
Andre Dröge, adviseur duurzaam bouwen – Oisterwijk

“Het is prettig om met Andre samen te werken. Hij heeft veel inhoudelijke kennis, kan goed communiceren en kan ook zich ook goed inleven wat wij als opdrachtgever voor ogen hebben. Bedankt voor de goede resultaten!“ Opdrachtgever restaurantketen.

Andre Dröge, adviseur duurzaam bouwen – Oisterwijk

Zolang als ik me kan herinneren heb ik een nauwe band met natuur en milieu. Ik ben de op een na jongste binnen een kroostrijk gezin. Ik was een uitdagende puber met een drang naar vrijheid, rebels en steeds bezig met mijn eigen weg ontdekken. Van bètajongen heb ik me ontwikkeld tot sociale techneut met een holistische kijk op bouwen en duurzaamheid. Nog steeds schuilt er een idealist in mij, ik heb de juiste, pragmatische manier gevonden om mijn bijdrage te leveren aan een wereld waar het goed toeven blijft voor de komende generaties.

Mijn partner Diny en ik leven duurzaam, we hebben een energieleverend huis en proberen zo weinig mogelijk te verspillen. Dit gaat goed samen met een aangename, tikkeltje Bourgondische manier van leven. Gedurende vakanties wandel ik met mijn beste vriend de Camino naar Santiago. Geweldig om stap voor stap door een veranderende natuur met je doel bezig te zijn. 


Doe wat je verkondigt

Voor zakelijk verkeer reis ik bij voorkeur met trein (en vouwfiets); onder reistijd werk ik tegelijkertijd aan uw project en mijn vakkennis.
Mijn kantoor is hoegenaamd papierloos. Stroom wekken we met zonnepanelen op; we hebben meer opbrengst dan onze jaarlijkse elektriciteitsbehoefte.
We leveren terug aan GreenChoice. Afval scheiden we in minimaal zes fracties. Warm water van de zonneboiler. Bankieren bij de Triodosbank, de groenste van het land. Ons honderd jaar oude pand heb ik zelf verduurzaamd van energielabel G naar A+. Ik geniet van buiten werken (buiten is het beste binnenklimaat). Biologisch fruit en noten uit eigen tuin. Zelf inmaken, ‘t liefst zonder suiker.